Denumirea de cupcakes se datoreaza faptului ca spre sfarsitul secolului al XIX-lea, aceste deserturi erau coapte in cesti („cups” in lb. engleza) si preparate din ingrediente masurate cu ceasca… In SUA, 13% din mirese renunta la traditionalul tort de nunta in favoarea neconventionalelor cupcakes…
BLOG
Informatii Interesante despre Mousse
Este o crema spumoasa, de origine franceza… De regula, intr-un mousse gasim oua, zahar si ciocolata. Acestora li se pot adauga unt sau crema cu diferite arome… Cel de ciocolata are in general culoare maro si o textura usoara si pufoasa, insa densitatea poate varia in functie de ingrediente si metoda de preparare…
Istoria Deliciosului Macaron
Colorat, pufos si cu o aroma delicata, macaron-ul este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate deserturi frantuzesti… Acest fursec delicios „inrudit” cu bezelele si pricomigdalele, este aproape nelipsit astazi din orice cofetarie… Il gasim intr-o larga varietate de culori si arome, de la „clasicul” caramel pana la fantezistele varietati cu smochine…